Cursus Facebook voor de Schoonheidsspecialiste

€ 99,00 € 49,50
Cursus schoonheidsspecialiste

Cursus Schoonheidspecialiste; Facebook Introductie

Als schoonheidsspecialiste ben je waarschijnlijk bij deze cursus beland omdat je weet dat het bereik van Facebook enorm is; als schoonheidssalon eigenaar, werknemer of marketeer is dit dan ook een unieke kans om (nieuwe) klanten te bereiken. Het is ons opgevallen dat veel saloneigenaren wel een Facebookpagina hebben, maar er eigenlijk geen plan voor hebben klaarliggen. Hiervoor hebben wij de deze cursus ontwikkeld waarin Niels de belangrijkste zaken van Facebook uitlegt voor salons.

De cursus Facebook voor de Schoonheidsspecialiste wordt hieronder uitgelegd door Niels die tevens de leraar is van de online cursus.

De cursus Facebook voor de Schoonheidsspecialiste bestaat, zoals Niels heeft aangegeven, uit een vijftal hoofdstukken. Wanneer je meer hierover wil weten dan kan je doorklikken naar ‘curriculum of kan je de samenvatting hieronder lezen.

Cursus Schoonheidspecialiste; De Samenvatting

De cursus Facebook voor de Schoonheidsspecialiste is opgebouwd uit vijf hoofdstukken en begint bij de basis. In het eerste hoofdstuk ‘Inleiding tot Facebook’ worden de basis begrippen van Facebook uitgelegd, hoe Facebook updates beoordeeld, de belangrijkste typen content en het verschil tussen groepen, accounts en pagina’s.

Wanneer de basis is gelegd in het eerste hoofdstuk van de cursus Facebook voor de Schoonheidsspecialiste dan is het tijd om aan de slag te gaan met je Facebook pagina. In dit hoofdstuk helpen wij je met het opzetten van een pagina en het optimaliseren ervan. Wanneer je al een pagina hebt dan helpen wij je met het volledig maken ervan. Het grootste gedeelte van het hoofdstuk gaat hierna over het toevoegen van apps (tabbladen) aan je pagina, zoals Mailchimp, boekingen, wedstrijden, evenementen, shoppen, etc. Tot slot gaat Niels in op indelen, uitlichten en paginamoderatie.

In het derde hoofdstuk van de cursus Facebook voor de Schoonheidsspecialiste ga je daadwerkelijk aan de slag met het vergroten van je Facebook community. Eerst zal er worden ingegaan op de middelen die voor de hand liggen. Hier legt Niels je dan uit hoe je overal je Facebook kan laten terugkomen waardoor je zonder extra moeite nieuwe volgers zal krijgen. De volgende stap zal weer wat ingewikkelder worden. Hier ga je aan de slag met acties en wedstrijden en begin je met de regels ervan. Van hieruit leer je meer over het opstellen van acties en ga je er zelf mee aan de slag. Een groot deel van het hoofdstuk gaat hierna over het vaststellen van je doelgroep en het ontwikkelen van de optimale advertentie voor die doelgroep. Als laatste leer je nog wat over het opstellen van een aanbieding en sluit je af met een quiz.

Hierop kom je in de cursus aan bij het vierde hoofdstuk van de Facebook cursus voor de Schoonheidsspecialiste. Wanneer je eenmaal volgers hebt dan is het aan jou om ze te blijven vermaken. Dit leer je dan ook in het vierde hoofdstuk. Je zal hier nog dieper ingaan op je doelgroep met behulp van persona’s en statistieken van Facebook en je website. Wanneer je weet voor wie je content maakt dan is het tijd om te leren hoe je het beste content kan maken en wat de mogelijkheden zijn. De meest voorkomende en interessante updates worden uitgebreid besproken en aan het einde bespreekt de Niels 21 update mogelijkheden nog eens samenvattend. Daarop zal je leren om meer bereik te krijgen met wat simpele trucjes en tot slot krijg je een content-checklist mee en geven we je tips voor gratis tools. Vanzelfsprekend sluit je dit hoofdstuk ook af met een quiz.

Het laatste hoofdstuk van de cursus Facebook voor de Schoonheidsspecialiste is weer een stapje moeilijker. Dit hoofdstuk zal je helpen om het geleerde uit de vier voorgaande hoofdstukken te professionaliseren. Eerst leer je wat over het gebruik van een contentkalender, inplannen en omgaan met reacties. Wanneer je dat hebt afgerond dan ga je bezig met Facebook Insights. Dit zijn de statistieken van Facebook en de belangrijkste zullen behandeld worden. Je zal hier leren hoe je door steeds te testen kan komen tot je ultieme update, aanbieding of advertentie. Tot slot sluit je hier ook weer af met een quiz.

Afsluitend krijg je een certificaat uitgereikt waarmee je kan bewijzen dat je hebt meegedaan aan de online cursus ‘Cursus Facebook voor de Schoonheidsspecialiste’.

Cursus Schoonheidspecialiste; Hoe werkt het?

De cursus Facebook voor de Schoonheidsspecialiste is ontwikkeld voor elk niveau. Of je nu net begint met Facebook, of je bent al ervaren, stapsgewijs bouwen wij het niveau op gedurende de cursus zodat iedereen op zijn eigen tempo mee kan doen. Het is een online cursus dat bestaat uit een combinatie van video’s, voorbeelden, tekst, downloads, quizzen en opdrachten. Na aankoop heb je een jaar toegang tot de cursus en de updates die we constant doorvoeren. Als lid krijg je gelijk toegang tot de cursus na aankoop en als niet lid zal je binnen 24 uur een mailtje krijgen met inloggegevens tot de cursus.

Succes met de cursus Facebook voor de Schoonheidsspecialiste!

Heel veel succes met de cursus Facebook voor de Schoonheidsspecialiste en pas het geleerde gelijk toe. En vergeet niet.. ‘de kracht van marketing zit hem in de herhaling.’

Cursus details

 • Lessen 46
 • Toetsen 5
 • Toegang 1 jaar
 • Niveau All niveau's
 • Taal Nederlands
 • Studenten 68
 • Opdrachten Zelfstandig
€ 99,00 € 49,50

  11 reacties

 1. 30 mei 2017
  Beantwoorden

  Klinkt goed! Heb je de mogelijkheid vragen “te stellen” of is het alleen maar eenrichting? Interactief?
  Kan ik bepalen wanneer ik start?

  • Niels Mekelenkamp
   30 mei 2017
   Beantwoorden

   Hey Arianne,

   Het is zeker mogelijk om vragen te stellen. Dat kan je doen in het reactieveld eronder. Dezelfde dag nog zal je een reactie krijgen. Ook wanneer je nog iets mist in de cursus dan waarderen wij het sterk als je dit aangeeft. Dan gaan wij hier gelijk mee aan de slag en zullen we de cursus nog completer proberen te maken.

   Daarnaast kan je bepalen wanneer je start en wanneer je het afrond. Je kan in je eigen tempo de stof doorlopen en we adviseren je sterk om het geleerde materiaal gelijk toe te passen. Ga dus niet gelijk de hele cursus door maar stapje voor stapje. Wanneer je weer wat nieuw tegenkomt dan kan je daar het beste gelijk mee aan de slag in de praktijk. Hierdoor leer je het snelste en blijft het in je systeem.

   Succes ermee en hopelijk kunnen wij je snel verwelkomen als cursist.

   Met vriendelijke groet,

   Niels Mekelenkamp

 2. 20 juni 2017
  Beantwoorden

  Hoeveel tijd kost de gemiddelde les? Gaat het punt voor punt, als Facebook leek bedoel ik, dat er precies uitgelegd gaat worden hoe je een Facebook pagina start en opbouwt? Het technische deel zeg maar.

  • Niels Mekelenkamp
   20 juni 2017
   Beantwoorden

   Hey Irma,

   Het is moeilijk te zeggen hoeveel tijd een les kost. Wij hebben een schatting gemaakt voor de tijd die je nodig hebt wanneer je de stof alleen doorleest maar het nog niet gelijk toepast. Dat is namelijk per persoon verschillend en afhankelijk van hoe grondig je iets wilt uitproberen.

   Je begint echt bij de basis. Hier leer je een pagina starten en vullen. Later zal je steeds dieper in de stof duiken en het laatste hoofdstuk draait echt om het professionaliseren van de Facebookpagina van je salon. Kijk maar eens onder het kopje ‘Curriculum’ dan kan je zien hoe de cursus is opgebouwd.

   Alvast succes!

   Groet,

   Niels Mekelenkamp

 3. 3 december 2017
  Beantwoorden

  Komt ook het onderwerp adverteren via Adwords aan bod? Daar loop ik zelf een beetje op vast. Of kun je als je lid wordt van jullie ook dit soort vragen stellen?

  • Niels Mekelenkamp
   4 december 2017
   Beantwoorden

   Beste Petra,

   Google Adwords valt niet onder het thema Facebook. Het ontwikkelen van een cursus Adwords staat echter op de planning. Hou de website dus in de gaten.

   Groet, Niels

 4. Angelique Rogaar
  1 februari 2018
  Beantwoorden

  Hoi Niels,

  Ik heb een vraagje, ik heb een post op fb gezet waarbij ik onze volgers vraag een foto te plaatsen in de reacties. Hiermee kunnen ze iets winnen. Maar de mensen kunnen geen foto’s plaatsen. Heb jij misschien een idee waar dat aan kan liggen? Moet ik misschien een i stelling veranderen?

  Alvast bedankt.
  Met vriendelijke groet,
  Marenthe, beautycentre Cocoon

  • Niels Mekelenkamp
   2 februari 2018
   Beantwoorden

   Beste Marenthe,

   Je zal inderdaad een instelling moeten aanpassen. Ga naar Algemeen bij Instellingen en klik op ‘Berichten van bezoekers’. Daar kan je aanvinken dat bezoekers foto’s of video’s kunnen plaatsen.

   Succes ermee.

   Groet Niels

 5. 6 februari 2019
  Beantwoorden

  Zit er hier ook tips en trics in voor het adverteren op Facebook?

  • Niels Mek
   6 februari 2019
   Beantwoorden

   Zeker Natalie. Het grootste gedeelte van hoofdstuk 3 gaat daar over. Wanneer je klikt op ‘curriculum’ dan zie wat er aan bod komt in de cursus.

 6. Risma Baidjoe
  11 oktober 2019
  Beantwoorden

  hoi niels kan je een keer een mailchimp nieuwsbrief cursus doen?

Wat vind jij hier van?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *